1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Geleceğinize Yatırım Yapın

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Cemsnbc tarafından 21 Kasım 2021 başlatılmıştır.

  1. Cemsnbc

    Cemsnbc
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    41
    2.335
    1.955
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Herkese merhaba arkadaşlar. Uzun yıllardır bu forumdayım. Çoğu zaman yüzünüzü güldürdüm. Çoğu zamanda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. Ama şuan çoğu kişi eminim ki benden yaşça çok küçüktür. Sizlere bir abi tavsiyesi sunacağım.

    Elinizde iyi ve kötü bir bilgisayar olması farkmetmez. Bende iyi bir bilgisayar var ama bende zaman haracayacak fazla vakit yok. Düzgün bir işim var ama düzgün bir mesai sattim yok. Hatta bunu yazarken bile mesaim 40 dakika önce bitti.

    Sizlerde biliyorsunuz ki dolar iyice yükseldi ve yeni bilgisayar almaya kalksanız çok para gidecektir. Bunu benden daha iyi biliyorsunuzdur. Elinizdeki bilgisayarda sadece oyun oynamayın. Bilgisayar ve teknolojileri hakkında ilginiz varsa araştırma yapın ve geliştirin. Bu yazılım öğrenmek olabilir. Elektronik devre ya da başka bir şey de olabilir. Ya da bir oyun yapmak gibi uçuk fikirleriniz de olabilir.

    Bunların haricinde başka şeylerede ilgi duyabilirsiniz onun üzerinde yoğunlaşın. Mesela bir örnek vereyim. Martin Garrix diye bir dj var. 14 Mayıs 1996 doğumlu birisi. "Martijn Gerard Garritsen veya sahne adıyla Martin Garrix, Hollandalı DJ ve müzik yapımcısıdır. 2013 yılında çıkardığı "Animals" isimli parçayla tanınmıştır." Adam bir parça yaptı dünya genelinde tanınan bir dj oldu. Şuan kendisine ait özel jeti var. Dünya tarafından da çok sevilen birisi ben hariç tabi. :D Onun gibi olmadığım için kendisini sevmiyorum. Biraz da kıskançlık var tabşi. Ama siz isterseniz ondan daha iyi olabilirsiniz.

    İlgil alaınıza göre bir çok işe yönebilirsiniz. Bu sizin yeteğnize ve öğrenme becerinize bağlıdır. Kendimden örnek verecek olursam ben bilgisayarı kendim öğrendim. Sağa sola baka baka, internet kafelere gide gele öğrendim. Kendimi bilmediğim bir şey konusunda araştırarak geliştirmeyi severim. Dahası da Photoshop'u bile araştıra araştıra kurcalaya kurcalaya öğrenmiş olmam. Ama o kadar profesyonel değilim ama bildiğim bana photoshop kullanmamda yetiyor da artıyor bile.

    Buraya kadar okuduysanız ne demek istediğimi az da anlamışsınızdır. Yıllar önce adam akıllı okmuş olsaydım diye hep söylenirim. İmkanlarım olmasına rağmen haylazlıktan derslere çalışmazdım. Sanki hayat hep öyle devam edecekmiş gibi. Bunun ilk sıkıntısını askerde çok güzel çekmiştim. Sonra iş hayatında da çok sıkıntı oluyor. Çünkü okuyan birisi senden daha iyi yerelere gelirken sen hâlâ aynı yerde kalabiliyorsun. O yüzden okuyabiliyorsanız okumayla kalmayın kendiizi de daima başka bir şeylerle geliştirmeye bakın. Hani derler bir dil bir insan bir dil. İki dil iki insan diye. Onun gibi olmaya çalışın. Hiç bir şey kaybetmezsiniz emin olun. Öğrendikçe ve kendizi geliştirtikçe daha güzel iş imkanları ve yaşam şartları sizin olur.

    Son olarak şunu söyleyim geleceğinize yapacağınız her yatırım bu para olması gerekmez. Bilgi de olur başka bir şey de olur. Sizi daima üst seviyeye taşır. Kimseye akıl vermek haddime değil ama Ülkenin gidişatı ve para kazanma sıkıntısı ve kazandığın parayla rahat yaşamak gibi hayallerimizi her gelen elinizden alıyor. O yüzden kendinizi geliştirin. Bir başkasının ne dediğine değil kendi dediğinize bakın. İlerde daha iyi şartlar emin olun sizinle olacaktır.

    Kafanızı şişirdimse kusura bakmayın. Sadece bir öneri olarak yazdım.

    Seviglierimlerle, sevilyiorsunuz.

    Cem Çayköy
     
    Son düzenleme: 21 Kasım 2021
  2. Hilalimsin

    Hilalimsin
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    1.316
    2.601
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Küçük kardeşlerimiz büyük sözü dinlememekte çok iyiler :)
    Bir kulaktan girer diğerinden çıkar ki okumadılar bile.
     
    ihtiyar bunu beğendi.
  3. Cemsnbc

    Cemsnbc
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    41
    2.335
    1.955
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Okuyup okumamaları kedi bilecekleri iş. Ben önderide bulundum sadece.