1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Haber [ATS/ETS2] 1.42 Sürümü Yayınlandı

Konusu 'Haberler / Güncellemeler' forumundadır ve Ghost tarafından 21 Ekim 2021 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Ghost

    Ghost
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    785
    2.590
    300
    Hem Euro Truck Simulator 2 hem de American Truck Simulator için 1.42 güncellemesinin geldiğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz!

    [​IMG]

    1.42 Açık Beta'da yer alan, hata raporları hazırlayan ve bu yeni sürüm hakkında genel geri bildirimde bulunan herkese teşekkür ederiz. Güncellemelerimiz genellikle birçok yeni değişiklik içeriyor olsa da, bu güncelleme daha çok Convoy çevrimiçi çok oyunculu modumuza bazı küçük güncellemeler ve genel düzeltmelerin yanı sıra yeni ve önemli bir özellik sunmaya odaklanmıştır.

    O halde lafı fazla uzatmadan 1.42 güncellemesinin neler getirdiğine bir göz atalım!

    Konvoy MOD Desteği

    Çok oyunculu modumuzu ilk piyasaya sürdüğümüzde, Convoy'da üçüncü taraf modifikasyonları için destek, topluluğumuzdan çok sık gelen bir talepti. O zamandan beri ekiplerimiz, MOD'ların kullanımını desteklemeyi listelerinde yüksek bir öncelik haline getirdi.

    [​IMG]

    Ancak, özellikle önemli bir MOD kaldırıldığında veya değiştirildiğinde profil kurtarma ve oyuncular değişiklikler içeren bir sunucuya katıldığında Steam Atölyesinde hangi MOD'ların eksik olduğunu görselleştirme zorluğu söz konusu olduğunda, bu ekibimiz için kolay bir iş değildi. Bu engelleri aşmak için elimizden geleni yaptık; ancak, sonuçlardan tam olarak memnun olmadan önce ince ayar yapılması ve değiştirilmesi gerekebilecek birkaç şey olabilir.

    Ayrıca MOD desteğini barındırmak için tamamen yeni bir kullanıcı arayüzü oluşturduk. Oturum tarayıcısına girdiğinizde, sağ tarafta sunucu için MOD uyumluluk gereksinimlerini listeleyen yeni bir bölüm göreceksiniz. Ayrıca, hangi sunucularda MOD'ların etkinleştirildiğini ve hangilerinin etkinleştirilmediğini size bildirmek için sunucular için yeni simgeler ekledik.

    [​IMG]
    Ekran görüntülerindeki oturum adları, gizlilik nedeniyle bulanık.

    Daha önce, sunucu oturumunun yanında, oturumun dolu olup olmamasına veya harita uyumluluğu ile ilgili sorunlardan veya hatta farklı oyun sürüm numaralarına bağlı olarak kırmızı veya yeşil bir simge kullanarak sunucuya katılıp katılamayacağınızı belirtmiştik. Şimdi sunucuya şimdi katılamayacağınızı belirten turuncu bir simge ekledik, ancak yeni MOD senkronizasyon kullanıcı arayüzü aracılığıyla eksik değişiklikleri indirebilir ve ardından katılabilirsiniz!

    [​IMG]

    Bir değişiklik eksikse ve Steam Atölyesi aracılığıyla mevcutsa, oyun içinde üst üste gelecek olan Steam tarayıcısı aracılığıyla indirebileceksiniz, bu nedenle abone olmak için oyundan çıkmanız gerekmez. Bu, bazı eksik MOD'ların olduğu bir oturuma katılmaya çalıştığınızda açılan yeni bir pencere aracılığıyla erişilebilir olacaktır. Bu pencere, sol tarafta şu anda aktif olan tüm değişikliklerinizi ve sağ tarafta sunucunun kullandığı tüm değişiklikleri gösterecektir.

    [​IMG]
    Ekran görüntülerindeki oturum adları, gizlilik nedeniyle bulanık.

    Sunucu, Steam Atölyesinde mevcut OLMAYAN ve üçüncü taraf bir site aracılığıyla indirilen bir değişiklik kullanıyorsa, değişikliği kendiniz yapmanız gerekecektir. Ne yazık ki, sistemimiz sunucunun hangi sürümüne sahip olduğunu veya nereden kaynaklandığını kontrol edemeyecek. Sunucunun gerektirdiği her şeye sahip olduğunuzda, onay düğmesi kullanılabilir hale gelecek ve oturuma katılabileceksiniz.

    [​IMG]

    Popüler değişikliklerin çoğunun en başından bu güncellemeyle çalışmasını bekliyoruz, ancak diğerleriyle bazı uyumluluk sorunları olabilir.

    Şu anda, bir konvoy oturumu, bir oturum sırasında yalnızca maksimum 70 değişikliğe izin verecektir . Topluluğumuzun daha küçük bir yüzdesinin bu sayıdan daha fazlasını kullanabileceğini anlıyoruz ve gerekli görürsek gelecekte ince ayar yapmak ve ayarlamalar yapmak için sosyal medya kanallarımızdan yapılan geri bildirimleri izlemeye devam edeceğiz.

    MOD yazarları , bazı değişikliklerin Convoy'da düzgün çalışması için bazı ayarlamalar gerektireceğini lütfen unutmayın . Ses değişiklikleri kullanıcı tarafından yerel olarak duyulacaktır, ancak değişiklik yapmak için yapılandırılmamışsa, uzak kamyonlar daha basit bir ses bankası kullandığından (veya yalnızca varsayılan kamyon seslerini duyabilirler) diğer oyuncular bunları duymayacaktır. Araçlar, Römorklar ve Kargo modifikasyonları, diğer oyuncuların görmesi ve etkileşim kurması için uygun trafik modellerini de içermelidir.

    [​IMG]
    [​IMG]

    Ekiplerimiz, konvoy modunda üçüncü taraf modifikasyonlarının kullanılmasıyla ortaya çıkabilecek zorlukların üstesinden gelmek için çok çalışmaya devam edecek. Açık Beta sırasındaki yardımlarınız ve katkılarınız ekiplerimiz için son derece değerliydi, bu yüzden lütfen hata raporlarınızı ve geri bildirimlerinizi forumlarımızın uygun bölümlerine ( ETS2 / ATS ) göndermeye devam edin .

    Arkadaşlarla birlikte konvoy yaparken kullanılacak birçok harika ve yaratıcı MOD'u görmek için sabırsızlanıyoruz! Ayrıca, Konvoy özelliği üzerinde çalışmaya devam ederken, gelecekte daha güncel bilgiler içeren yeni bir SSS yayınlamayı planlıyoruz. Topluluğun en popüler sorularını yanıtlayan ilk Convoy SSS blogumuzu burada bulabilirsiniz !

    Bu blog makalesi için açıklayıcı ekran görüntüleri oluşturmak için üçüncü taraf değişiklikleri kullanıldı. Bu tür ekran görüntüleri yapmak için bu kamuya açık MOD'ları seçerek, bu MOD'ların veya yazarlarının SCS Software tarafından resmi olarak desteklendiği, tanındığı, tercih edildiği veya önerildiğine dair hiçbir iddia veya onayda bulunmuyoruz.

    Geri Bildirim (Forcefeedback) Güncellemesi

    1.42 ayrıca Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator ile uyumlu direksiyonlar ve kontrolörler için Force Feedback profillerimize bir güncelleme getiriyor.

    Yeni FFB sıfırdan yazılmıştır ve ana oyun döngüsünden bağımsız olarak 120 Hz yenileme hızı kullanır. Eski yapay etkilerin bazılarını, ilk direksiyon dingili üzerindeki kuvvetlerden elde edilen gerçek hesaplamalara dayanan ve günümüzün kamyonlarının çoğunda kullanılan hidrolik direksiyon dişlisi sisteminin davranışını simüle eden yeni merkezleme ve lastik sürtünme kuvveti geri bildirimi ile birleştirir. Bu, oyuncularımız için daha gerçekçi ve sürükleyici bir geri bildirim deneyimi getiriyor!

    Force Feedback ayarlarınızı yeni varsayılanlarına sıfırlamanızı önemle tavsiye ederiz.

    Kısa bir süre önce bu güncelleme hakkında, bu güncellemeyle ilgili en çok sorulan sorulardan bazılarını yanıtlayan ve bu güncellemenin konusu hakkında daha ayrıntılı bilgi veren ayrıntılı bir SSS blogu yayınladık. Bunu kaçırdıysanız, buradan okuyabilirsiniz !
    Değişiklik günlüğü

    Oynanış
    • Convoy çok oyunculu için ilk MOD desteği

    Kullanıcı Arayüzü
    • MOD uyumluluğu ve indirmeler için konvoy oturumu kullanıcı arayüzü eklendi.
    Diğer

    • Force Feedback geliştirildi ve daha fazla sistemde daha fazla denetleyici türü için kullanılabilir (Linux)
    • Direksiyon simidi animasyon aralığı ayarı
     
  2. mito1172

    mito1172
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    39
    1.450
    821
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    direksiyon ayarları yeni ayarlar gelmiş bakalım nasıl olacak t300 rs gt:D

    Ekleme. direksiyon hissiyatı süper olmuş kasisler bile hissediliyor;) artı direksiyon merkezleme düşük hız ve yüksek hızda ayrı ayrı ayar gelmiş böyle olması gerekirdi bravo:niekhd1:
     
    Son düzenleme: 22 Ekim 2021
    kalenderonur ve Ghost bunu beğendi.
  3. EsnafTV

    EsnafTV
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    40
    291
    123
    125
    Volvo
    TruckersMP Profili
    mito hocam selamlar
    bende de t300 rs var. direksiyon ayarları kısmında ss alıp paylaşmanız mümkünmü? sizin ayarlarınızı yapmak isterim .gorusmek üzere.
     
    mito1172 bunu beğendi.
  4. OttomanWolf-89

    OttomanWolf-89
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    35
    453
    114
    180
    Volvo
    TruckersMP Profili
    bana güncelleme gelmedi ?
     
  5. Razor3214

    Razor3214
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    34
    2.458
    3.069
    220
    Scania
    TruckersMP Profili
    Beta sürümde falan mısın?
     
    hoca33 2 bunu beğendi.
  6. mito1172

    mito1172
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    39
    1.450
    821
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Selam tabi buyur bende ats ve ets 2 de ayarlar böyle bilmem sen beğenir misin ;) bu arada yazmayı unuttum kontak kapayınca direksiyon kilitleniyor bu özellik de gelmiş:)

    [​IMG]
     
    RyuL ve hoca33 2 bunu beğendi.
  7. EsnafTV

    EsnafTV
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    40
    291
    123
    125
    Volvo
    TruckersMP Profili
    mito hocam resim sadece bendemi gözükmüyor acaba?
     
  8. mito1172

    mito1172
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    39
    1.450
    821
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    İlginç bende görünüyor sen dh üyesin sanırım oradan da atabilirim msj at
     
  9. syntax

    syntax
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    298
    414
    220
    TruckersMP Profili
    Merhabalar, bu direksiyon güncellemesinde oyun direksiyon modeli seçiyor mu? Elimde Logitech Force Driving GT mevcut acaba destekler mi?
     
  10. mito1172

    mito1172
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    39
    1.450
    821
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    deneyin anlaşılır sanmıyorum model seçtiğini
     
Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.