1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel James Donkey SSD Hakkında

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve furkan4650 tarafından 7 Ocak 2021 başlatılmıştır.

  1. furkan4650

    furkan4650
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    357
    136
    165
    Scania
    TruckersMP Profili
    Hocam başta bende sorun yoktu donanım arşivi inceleme videosunun altında millet çok olumsuz yoruma maruz bırakmış videoyu bende ondan dolayı endişelendim bugün elime geçecekmiş iptal olmadı kalitesi ile ilgili size döneceğim Bir nebze olsun içim rahatladı teşekkür ederim :)

    Muadillerle karşılaşma videoları var baya iyi deniyor fiyatına göre nand teknolojisi bu fiyata olmaz diyende olmuş umarım kaliteli çıkar sandiskle karşılaştırmasını görmüştüm onda nand yokmuş sanırım nand nin de ne demek olduğunu bilmiyorum açıkçası :D
     
  2. Leno'X

    Leno'X
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    1.421
    2.716
    200
    TruckersMP Profili
    5 lira fazla olsun samsung olsun.
    Zaten kalitesini anlatmaya gerek yok piyasanın zirvesidir.
    (Samsung 860 EVO)
     
    DaNgEr900 bunu beğendi.
  3. furkan4650

    furkan4650
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    357
    136
    165
    Scania
    TruckersMP Profili
    bu arada 5 tl pahalı olsa alırım çok fark var JD 140 Samsung 300 tl idi 2 kat fark var Birde ssd yi aldım 550/400 okuma yazma rastgele 180 okuma yazma aldım fena değil bozulmaz ise beğendim açıkçası performans artışını hissettim
     
  4. Damacan

    Damacan
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    29
    87
    40
    70
    Scania
    TruckersMP Profili
    Benim Samsung almamın tek sebebi bir daha sdd almaya muhtaç olmama isteğimdi.Hem disk klon yazılımı hem de destek yazılımı olması bir artı. Mayıs 2020de aldığım ssdin test değerleri böyle.
    [​IMG] [​IMG]
     
  5. furkan4650

    furkan4650
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    357
    136
    165
    Scania
    TruckersMP Profili
    Samsunga laf söylenmez keşke fazla bütçem olsaydı direkt samsung alırdım f/p almak istedim ama pişman olmam insallah zaten ucuz yollu jd ssd aldım geldi en ufak arızasında iade edeceğim bakalım ne olacak umarım sorunsuz kullanırım
     
  6. Erendeha

    Erendeha
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    18
    286
    849
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Düdüklü duayenler boş yapıyor sen o forumun boş insanlarına bakma. Muhtemelen bi forumda gördün sorunlu olduğunu aynı forumda benim 3 yıldır kullandığım taş gibi Toshiba ocz 200 içinde sorunlu diyorlar öyle birşey yok ayrıca bilgisayarcıda çalışırken james donkey bi ssd ile karşılaştım çatır çatır çalışıyordu alet.
     
    furkan4650 bunu beğendi.
  7. furkan4650

    furkan4650
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    357
    136
    165
    Scania
    TruckersMP Profili
    Donanım arşivinin videosunun altında adama bildiğin sövmüşler ama incehesapta herkes 5 yıldız vermiş şans işi galiba birde yeni parti ürünlerde bu sorunu gidermişte olabilirler arızada incehesap yenisini veriyor hepsi arızalansa incehesap büyük zarar ederdi diye düşünüyorum
     
    Erendeha bunu beğendi.
  8. Razor3214

    Razor3214
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    34
    2.458
    3.069
    220
    Scania
    TruckersMP Profili
    Ulu orta, kimseye "düdüklü" vs deme hakkın yok, istediği kadar boş yapsın.

    Bir ürünün "sorunsuz çalışması", başka kişilerde de sorunsuz çalışacağını göstermez. Ancak bir ürünün sorunlu çalışması, başka kişilerde de sorun olabileceğinin göstergesidir. Toshiba'nın o ürünü sorunlu dediler diye, sorunlu olacağını göstermez, dikkatli/bilerek almakta fayda var sadece.

    Örneğin benim dizüstünde WD bir hdd vardı, üründen hafif bir cızırtı sesi geliyordu belli aralıklarla (özellikle disk okuması/yazması aktif yapılırken). Ürünün modelini bulup araştırdım, bu ürünün kronik sorunu varmış. Disk çalışıyor ama cızırtı yapıyor (oturup dinlemezsen anlaşılması zor). Bu ürünün belki 10 tanesinden 5 tanesi böyle, ama sonuçta bu sorun var ve dizüstünü alırken kimse bana bundan bahsetmemişti.

    İnsanlar Samsung'a güvenip alıyor, yıllardır bu işin içinde. Pahalı diye James Donkey alabilirler, sadece bu işte yılların uzmanlığı yok gibi geliyor bana. Yukarıda dediğim gibi, WD yıllardır disk işinde. Onda sorun olabiliyorsa, James Donkey'de haydi haydi sorun olabilir diyor insanlar. Alırken "az para verip riskimi arttırayım mı, yoksa fazla para verip riskimi azaltayım mı?" diye düşünüp hareket etmek gerek.
     
  9. uydu3

    uydu3
    Kayıtlı Kullanıcı

    18
    3
    1
    30
    Volvo
    LE Olmayan modeli kronik sorunlu değildir
     
    Erendeha bunu beğendi.
  10. Erendeha

    Erendeha
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    18
    286
    849
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Sonuçta elektronik bir alet alıyorsun her türlü bozuklabilir ayrıca ssd diskler için çip üreten çok az marka var bunlar samsung Toshiba seagate ve nanya olarak biliyorum sonuçta bunlar bilindik markalar ve bunlardan birinin çipi kullanılıyor yani james donkey sadece ürünün board u üzerine çalışıyor kronik sorun ona o çipi satanla alakalı ve muhtemelen bu sorun üzerine tedarikçilerini değiştirmişlerdir dediğim gibi bu düşük ihtimal insanlar gidipte Samsung alamaz tabiki uygun fiyatlı ürünler tercih edecek ayrıca hala düdüklü duayen oldukları kanısındayım özellikle topladıkları sistemlerde çok basit parçalar kullanıyorlar fiyat düşürmek için sonra o parçalar 1-2 seneye çöp oluyor yaptıkları insanlık değil insanlık! Millet zor güç pc alıyor bunlara bakıyor bilmediği için sonrada bikaç seneye elinde kalıyor yani bu "düdüklü duayenlerin" yaptıkları resmen dolandırıcılık.