1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Hız sınırı hakkındaki düşünceleriniz?

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Challenger (06) tarafından 8 Haziran 2020 başlatılmıştır.

konu hakkında anket

  1. 110 sınırı gayet ideal

    17 oy
    25,8%
  2. 150 sınırı gelmeli

    29 oy
    43,9%
  3. 90 sınırı gelsin

    4 oy
    6,1%
  4. oyunun tüm dinamikleri olmalı hız sınırı neymiş

    16 oy
    24,2%
  1. Erendeha

    Erendeha
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    18
    286
    849
    220
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Oyunu bıraktım sınır yüzünden kısıtlanmak hoşuma gitmiyor singleplayerde direksiyon setiyle oynuyordum oda bozuldu fare/klavye zevkli olmuyor ets'ye çok nadir giriyorum. Cs:Go sardı şimdi ona devam ediyorum
     
    Challenger (06) ve Leno'X bunu beğendi.
  2. hackvita

    hackvita
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    31
    850
    3.010
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    Şimdi fikir güzel her yolun bir hız değeri olsunda full haritanın tüm parçalarını sınıflandırıp hepsine hız limiti yapacak adam varsa gelsin anlından öpeyim. Meraklısına söyleyeyim kayıt dosyanızı açın discovered_item ibaresi ile başlayan tüm satırlar sizin keşfettiğiniz yolları tanımlar. Şimdi bu parçaların herbirini bölünmüş yol tali yol şehir içi şehir dışı diye sınıflandırıp bu sınıflara hız limiti koyulacak. Son güncellemeler ile gelen şehir içindeki farklı hız limitleride bu mantıkla yapıldı. İş yükü bu dışarıdan herşey kolay gözüküyor ve şuan ekibin sadece iki kodlama personeli var.
    Bilgilendirme: %89 u açık haritada 60000 civarı sınıflandırılması gereken yol parçası var %100 ü oranlayabilirsiniz. Bunlar sizin giderken sarıya boyayıp keşfettiğiniz herbir parçayı ifade ediyor. Daha önce mp de şehir içi hız sınırı SCS nin şehirleri keşfedebileceğimiz tanımlı yol parçalarına göre ayarlıydı bu yüzden şehir dışında bile 60 la gidiyorduk çünkü geçtiğimiz o yolda şehri keşfedebiliyorduk. Örneğin İstanbulun çıkışından epey sonra hız limiti kalkıyordu. Kısacası bu şehir keşif sınırları hazırdı zaten SCS tanımlamıştı mp ekibi geldi bunu şehir içi kabul edip hız sınırını tanımladı. Şuan tüm yollarda şehir içi hariç hız sınırı 110 tanımlı.
     
  3. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    Oyundaki 60000 civarı yol sınıflandırılması yapmak yerine sadece kalabalık olan c-d yoluna has 90 sınırı olabilir diğer yerler özgür bırakılabilir diye düşünüyorum
     
    38 KAYSERİLİ 38, hoca33 2 ve hackvita bunu beğendi.
  4. hackvita

    hackvita
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    31
    850
    3.010
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    Oldukça mantıklı ama tmp hız sınırını sadece CD için getirmedi kısacası bu politika trolleri gerçek has trolleri oyundan bıktırmak için yapıldı. Bana soracak olursan iki duvar atıp cd yi kapatmadıkları sürece o yolda 90 limitte kurtarmaz daha azıda
     
  5. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    Bir aralar c-d yolunu adminler kapatıyorlardı ama c-d yolunu kapatırlarsa oyunun hiç bir zevki kalmaz kalabalık trafik isteyen simülasyoncular bu oyunda çok fazla bende kalabalık trafik isteyenlerin arasındayım en azından 90 sınırının oyuna ciddiyet katacağını düşünüyorum o ciddiyet sayesinde bir çok trollcü oyundan vazgeçebilir veya ciddi oynamaya başlar 110 sınırı önemli ölçüde bunu sağladı 90 sınırının daha iyisini başarıcağını düşünüyorum.
     
  6. GrandLion

    GrandLion
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    29
    235
    187
    195
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    TMP hız sınırı veya çarpışma istemeyen oyuncuları için ARCADE serverları mevcut.
    110 hız sınırı oyunu düzene sokmak için gayet ideal.
    Çünkü bu bir TIR similasyonu olduğu için 150 ile dorseyle viraja girip dönmek normal şartlarda imkansız.
    Normal olmayan şartlar ise şu; Kodlu dorse kodlu tır 170 hızla mouse ile makas atıp dorse modlu olduğundan devrilmeyen ancak o esnada onlarca oyuncuya kaza yaptıran vs oyuncular çekildi gitti bu sayede. Bu açıdan düşünün biraz. Bu bir similasyon oyunu... Microsoft'un Uçak similasyonu gibi mesela.
    Skodaların her kullanıcıda olmasıysa oyun mantığıyla çelişiyor bence. Madem araba eklediniz o zaman tüm oyuncuların yıllardır istediği otobüsleri de ekleyin. Şu anda oyuncuların yarısı single'da otobüs kullanıyor, yayın açıyor vs.

    Skoda'ların da aynı sınırı tabii tutulması saçma olmuş. Misal adminler bir yere acil gitmesi gerektiğinde Skoda'da 200 km/h ile de gidebilmeli.

    Özetleyecek olursak tırlar 90 km/h'ı geçmeyen araçlar. %10 sollama payı da düşünsek 110 km/h hayli yeterli bi hız...
    Hız yapmak isteyenler de arcade serverlarında 150'lerle geziyor zaten...
     
    ShiroNoKenshi ve Challenger (06) bunu beğendi.
  7. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    Arcade'den kimse keyif almıyor gerçekciliği baltalayan bir sistem o ama oyunu gerçekci yapmak için 90 sınırı getirilirse daha gerçekci olur diye düşünüyorum inanınki gerçekci hisleri aldıkca insanlar oyundan daha zevk alırlar ve sürattir makastır boş sollamalardır bu tür olaylara girmezler skoda meselesi ise maalesef troll olayını çok arttıran bir durum en çok trollcülerin işine yarıyor ama araba kullanmaktan zevk alıyorum bazen tırdan sıkılıp skoda aldığım oluyor otobüs modunun ilerki zamanlarda gelebileciğini düşünüyorum çünkü çok bekledik belki scs yapar belkide tmp ekibi lisanssız bi tane alın size der belli olmaz otobüs gelirse eğer eminimki serverlar baya patlar :D
     
    hoca33 2 bunu beğendi.
  8. carkacemre

    carkacemre
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    24
    12
    15
    70
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Çok mantıklı bir fikir, hız sınırı ile ilgili bu şekilde bir güncelleme yapılırsa ideal olabilir. Bilmenizi isterim ki ben de simülasyon sevenlerdenim ancak 110 hız sınırı sadece Calais-Duisburg gibi kalabalık yollarda geçerli olsa daha güzel olur. Bunun dışında dar yollarda zaten basmamak gerektiği için hız sınırının bir anlamı olmaz. Kısaca açıklamak gerekirse sadece kalabalık bölgeler de 110 hız sınırı olsun, sakin rotalarda hız sınırı olmasın. Benim fikrim bu yönde.
     
    Razor3214, Turkolass ve Driven06 bunu beğendi.
  9. DaNgEr900

    DaNgEr900
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    809
    2.257
    205
    Scania
    TruckersMP Profili
    Hız sınırını bilmem ama bazı canlı kişili oyunlarda çarpışmaya yakın olduğu an hayalet moda alıyor. Bir ayar olmalı ve onu isteyen açmalı. Çarpışma gerçekleşmeden hayalet moda geçilmeli ama ne kadar zevkli olur bilmem.
     
    Leno'X, hoca33 2 ve Turkolass bunu beğendi.
  10. EsnafTV

    EsnafTV
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    40
    291
    123
    125
    Volvo
    TruckersMP Profili
    bana kalsa d c yolu degil hız sınırı ,lav edilmeli. bakın bu yıl başı etkinlik gorevinde herkes gorev yapıyor.oyunun haritasında heryerde birsürü araç.cok guzel sürülüyor. ama d c yolu olunca herkes orda.gidip gidip geliyorlar. d c yolu lav edilse oyunda problemler cozulcek.
     
    Turkolass bunu beğendi.