1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Duyuru Güvenli Kayıt Dosyası Düzenleme Kuralları

Konusu 'Duyurular / Haberler' forumundadır ve mexiumut tarafından 9 Şubat 2020 başlatılmıştır.

  1. mexiumut

    mexiumut
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    25
    1.317
    4.247
    300
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Kayıt Dosyası Düzenleme Kuralları(9 Şubat 2020)
    Bu kılavuz, olabilecek olası soruları örtbas etmek için kayıt dosyası kurallarının nasıl çalıştığını ayrıntılı olarak anlamanıza ve neye izin verilip neyin izin verilmediğini anlamak için bazı görsel örnekler sunmanıza yardımcı olacaktır.

    §3.1 - Araç Parçalarını Karıştırma ve §3.2 - İç ve Dış Mekanlar (§3.1 - Mixing vehicle parts and §3.2 - Interior and exterior items)*

    • Çekici, treyler ve arabalar arasındaki parçaların karıştırılmasına izin verilmez. Herhangi bir çekici parçası herhangi bir çekicide kullanılabilir, herhangi bir römork(treyler) parçası herhangi bir römorkta(treyler) kullanılabilir.
    • İç(interior) mekan için tasarlanan bir parçayı, dış(exterior) mekanda kullanamazsınız, aynı şekil dış(exterior) için tasarlanan bir parçayı iç(interior) mekanda kullanmanıza izin verilmez.
    Bu iki kural oldukça anlaşılırdır, çekiciler, römorklar veya otomobiller için herhangi bir şekilde eşya veya özel aksesuarların karıştırılmasına izin verilmez; bir çekicinin iç kısmına yönelik eşyaların dış tarafa yerleştirilmesine ya da tam tersine izin verilmez. Aslında kurallara aykırı olduğunu gördüğümüz en sık ihlallerden biri, römorklarda çekici tekerleklerini kullanmak, römorklara çekici ışıkları yerleştirmek veya kabin içinde tepe lambalarını kullanmaktır. §3.1 kuralı, öğeleri karıştırmayı yasaklar, ancak yine de belirli kamyonlar için özel olan öğeleri diğer kamyonlara koymanıza izin verir, örneğin §3.3 kuralı gibi, diğer kayıt dosyası düzenleme kurallarına aykırı değilse, Scania R koruma demiri(bullbar) başka bir kamyonda kullanılabilir.

    Yanlış yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Doğru yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]

    §3.3 - Kırpılmış ve kesilmiş parçaların kullanımı (§3.3 - Floating and clipping parts)*
    Çekiciden veya römorktan dışarı çıkmış parçaların kullanılması yasaktır. Model üzerinde yerinde sabit olmayan bir parça gibi. (ÖRNEK: Boyalı DAF tamponunu Yeni Scania S&R serisinde kullanmak) Modellerin birbirini kesmesi yada üst üste gelmesine engel olan herhangi bir parçanın kullanılması yasaktır. Hibrit çekicinin parçaları arasında olduğu gibi küçük kırpmalara ve kesmelere izin verilir. Yerinde sabit durmayan bir tamponu çekiciye bağlamak için parçaların iki kez kullanılmasına izin verilmez.

    §3.3 kuralı, oyunculara verdiği sonsuz olanaklar nedeniyle oldukça karmaşıktır. Bu kuralın amacı, eş zamanlı bir ortam tutarken daha fazla özelleştirmeye izin vermektir, bu nedenle aşırı kırpma veya bir aracın dışında sabit olmayan/kayan parçaların kullanımına izin verilmemektedir. Kırpmalar'la ilgili olarak, gördüğümüz en yaygın ihlallerden biri, çekici tekerleklerini kısmen gizleyen ve açık dorseler için hazırlanmış yükleri herhangi bir dorse tipinde kullanmaya engel olan büyük yan eteklerdir. Bunlar aşırı kabul edilir ve kabul edilmez. Bir tavan çubuğunu(r_grill) gizlemek için tavanın biraz altında tutmak veya uygun şekilde yapılması halinde hafifçe birbirine bağlanan iki alt çubuğu tutmak gibi küçük kırpma(lar) kabul edilir.

    Kırpılmış öğeler de oldukça geniş bir konudur ve genellikle geri bildirim sisteminde sorulmuş en yaygın konudur. Kuralların şu anda tüm çekicide en fazla bir kopyaya izin verdiğini, bu nedenle kırpılmış öğe kuralını ihlal etmenin daha zor hale geldiğini unutmayın. Çekiciye fiziksel olarak bağlı olmayan hiçbir şeye izin verilmez, başka bir parçadan bağlanmış olmasına bakılmaksızın, aynı şey römorklardaki yükler için de geçerlidir.

    Yanlış yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Doğru yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    §3.4 - Römork kombinasyonları (§3.4 - Trailer combinations)*
    Yalnızca her iki oyunda'da varsayılan olan bir römork kombinasyonunun kullanılmasına izin verilir. Farklı römork tiplerinin çiftler(double)/üçler(triipler) halinde karıştırılmasına izin verilmez. Herhangi bir römork kombinasyonunun maksimum uzunluğu, ETS2 için en uzun varsayılan kombinasyonun ("HCT" ve ATS için "Turnpike Double" uzunluğunu aşmamalıdır, aşağıdaki resimlere bakın) - eğer bu uzunluğa uyuyorsa herhangi bir kombinasyondaki uzun bir dorseye izin verilir. Ağır Yük(Heavy Cargo) DLC römorkları, Orman Makinaları(Forest Machinery) DLC römorkları ve ATS "Çekici taşıyıcı (Kenworth T680 römork)" bu kurala dahildir ve bu nedenle varsayılan kombinasyonlarda olmalıdır. ATS "Çekici taşıyıcı (Kenworth T680 römork)" farklı renkler ile karıştırılmasına izin verilir.

    ETS2 için izin verilen kombinasyonlar(Stiller ve boyutlar farklılık gösterir).
    [​IMG]

    ATS için izin verilen kombinasyonlar(Stiller ve boyutlar farklılık gösterir).
    [​IMG]

    Bu kural da oldukça anlaşılırdır. Yalnızca varsayılan SCS tarafından yapılan römork kombinasyonlarına izin verilir. Başka hiçbir şeye izin verilmez. Kurallar, çift ve üçlü kombinasyonlarda römork tiplerinin karıştırılmasına izin vermez. Yükler tekli römork kombinasyonlarında değiştirilebilir. Kafanızdaki ifadeleri silmek için kısaca:

    Römork > Çekici tarafından çekilen römork.
    Römork tipi > Tanker, dondurucu römork, kütük römork, doliler vb.
    Kargo tipi > Römork tarafından taşınan, römork tipine göre değişen ürünler vb.

    Aşağıda, bazı römork örnekleri bulabilirsiniz.

    Yanlış yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    Doğru yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    §3.5 - Diğer oyuncuları etkileyecek tarzda modlar (§3.5 - Affecting other players)*
    Kullandığınız bir modun diğer oyuncuları etkilediği tespit edilirse, yasaklanabilir ve modu kaldırmanız gerekebilir. Bu, çekicinizin ve/veya römorklarınızın kontrolünü kaybetmenize ve bir çarpışmaya neden olan modları içerir. Araç başına yalnızca bir kopya öğe kullanmanıza izin verilir. Bu, çekicide maksimum bir kopya ve her römorkta maksimum bir kopyadır. Bir çekici ve/veya römorkun kopya olmadan olması, başka bir araçta birden fazla kopya kullanmanıza izin vermez. Aksesuarlar ve Eklenti Bağlantıları bu maksimum değerde sayılır; genel olarak bir kopyadır ve her birinden değil. Bu kural uyarınca kamyonunuzu daha yüksek sesli hale getirmek için yüksek miktarda yinelenen korna düzenlemeleri'de izin verilmez, kornalar yalnızca varsayılan konumlara yerleştirilmesine izin verilir. tepe lambalarına sadece varsayılan konumlarda izin verilir - kamyonların çatısında veya römorkları destekleyen (tampon yuvalarında değil) arkadaki özel yuvada. Yüksek miktarlarda yanıp sönen ışıklar da sorunlara neden olabilir ve bu nedenle bu kuralın içine girebilir.

    Bu kural, önceki kaydetme düzenleme kurallarına göre büyük bir değişiklik içerir. Kuralların sayısız kötüye kullanımı bizi bir çekiciye veya bir römorka kaç kopya koyabileceğine dair bir sınır koyduğunu söyleyebiliriz. Şu anda kurallar, tüm çekicilerde yalnızca bir (1) kopyaya ve bir kombinasyon halinde her römorkta bir (1) kopyaya izin vermektedir. Bu hala kendi zevkinize göre tampon veya koruma demiri kombinasyonları oluşturmanıza izin verir. Kuralda belirtilen diğer öğeler, tepe lambaları, kornalar ve yanıp sönen ışıklar durum bazındadır. Ancak tepe lambaları için gecikmeye(lag) neden olabilecek veya kornalar için çok yüksek olabilecek herhangi bir şey yasaklanmaya sebep olabilir.

    Yanlış yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Doğru yerleştirilmiş bir eşyanın kullanımı:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    §3.6 - Yerel modlar (§3.5 - Local only mods)*
    Diğer oyuncuların üzerindeki olası etkilerden dolayı yalnızca yerel aksesuarların TruckersMP'de kullanılmasına izin verilmez. Yalnızca yerel eklenti yuvaların kullanımına(addon-hookups) izin verilir, çünkü bunlar diğer oyuncuları etkileyemez. Yalnızca yerel modların, kırpılmış/kesilmiş parçaları, kopyalar ve benzerleri gibi herhangi bir şekilde görünmesine izin verilir. Yalnızca yerel parçaların diğer parçalar ile aralarında çakışma olmamalıdır.

    Şu anda yalnızca yerel değişiklikler otomatik olarak sunucularımızdan atılma(kick) ile başlar. Bununla birlikte, kurallara göre yapılması durumunda izin verilen yerel modları kullanmanın ikincil bir yolu vardır. Bunun nasıl güvenli bir şekilde yapılabileceğini açıklayan bir rehber, forumumuzda yakında sunulacaktır.

    Umarım bu rehber neye izin verilip neyin girilmediğini anlamanıza yardımcı olacaktır. Sunucularımıza katılmadan önce §3.7 kuralını unutmayın:

    §3.7 - Anlaşma (§3.7 - Disclaimer)*
    Kullandığınız tüm modların bu kurallara uyduğundan emin olun. Uygulamaya karar verdiğiniz tüm değişikliklerden siz sorumlusunuz. Değişiklikleriniz bu kurallara aykırı olursa, bir ceza ile karşılaşabilirsiniz. Modunuza izin verilip verilmediğinden emin değilseniz, oyuna girmeden önce Oyun Yönetimi(Game Management) kategorisi altında bir geri bildirim bileti oluşturun. Kullandığınız bir modun (türü ne olursa olsun) aracınızın kontrolünü kaybetmenize ve başka bir oyuncuyla çarpışmanıza neden olduğu tespit edilirse, dikkatsiz sürüş için yasaklanabilirsiniz.

    Çeviri ve konuyla ilgili tüm düzenlemeler: @mexiumut
    Orijinal blog gönderisi: https://truckersmp.com/knowledge-base/article/780
     
  2. TheKingTR

    TheKingTR
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    26
    3.438
    6.353
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    Görsellere göre bakacak olursak biraz saçma olmuş sanki :H ağır nakliyat yükleri ile çift stop lambasına izin verirken 2 yarım dorsenin kullanılması yasak olduğunu gösteriyor bide buna ek olarak aracın içine girmiş parça ban sebebi değilken aracın dışında duran parça yasak? bence toptan hepsini yasaklasınlar milletin aklında acaba ban yer miyim algısı kalkmış olur en azından?
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  3. gazomaniac

    gazomaniac
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    41
    85
    128
    85
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Kayıt düzenleme komple yasaklanmalı bence.