1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel 90 - 150 Kmh Hız sınırı hakkındaki düşünceleriniz

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve BMW ci tarafından 20 Şubat 2019 başlatılmıştır.

  1. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    Dostlarım 90 gitme durumu gerçeğe çok aykırı bir durum, bizim ankara'da çevre yolunda 110 bg arabayla tırcıların arkasından yetişemiyorum.Tırcılar içinde kapışanları görüyorum. Scanıa'cı tayfa özellikle fena basıyor otoban dedinmi arkada kaç ton olsada yapıştırıyorlar. Tako olaylarını nasıl hallediyorlar bilmiyorum ama yapıyorlar özellikle harfiyatcılara diyecek sözüm yok. Benim babam bir aralar kamyon şoförlüğü yaptı yanında boluya gidip geldim ankara-bolu babamın şirkete verdiği kamyon mercedes atego'ydu bolu'ya gidene kadar full kapışarak gittik. :D arka full yük babama uyma şunlara diyorum ama adamlar fena gaza getiriyor, reelde olmaması gereken şeyler ancak işin gerçeği böyle. 90 mevzusu ''Bu bir simülasyon oyunu moruq tırlar sürat yapamaz oyundaki 150 gibi hızlar hayal'' diyenler için :D
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2019
    MertOguz, iruneachteam ve yolcudurabbas bunu beğendi.
  2. ssv4x

    ssv4x
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    932
    590
    185
    Mercedes
    Gerçeğe çok aykırı bir durum 90 gitme durumu bizim ankara'da çevre yolunda tırcıların arkasından yetişemiyorum altımda 110 bg arabayla. Kapışanları görüyorum scanıa'cı tayfa özellikle fena basıyor otoban dedinmi arkada kaç ton olsada yapıştırıyorlar tako olaylarını nasıl hallediyorlar bilmiyorum ama yapıyorlar özellikle harfiyatcılara diyecek sözüm yok.benim babam bir aralar kamyon şoförlüğü yaptı yanında boluya gidip geldim ankara-bolu babamın şirkete verdiği kamyon mercedes atego'ydu bolu'ya gidene kadar full kapışarak gittik :D arka full yük babama uyma şunlara diyorum ama adamlar fena gaza getiriyor reelde olmaması gereken şeyler ancak işin gerçeği böyle. 90 mevzusu ''bu bir simülasyon oyunu moruq tırlar sürat yapamaz oyundaki hızlar hayal'' diyenler için :D :D :D[/QUOTE]
    Simülasyoncu arkadaşlar normal bir tır sürücüsü bunları yapmaz demek istiyor, yoksa ister araba sürsün ister tır isterse gemi herkes dört dörtlük kurallara uymuyor maalesef. Ya da bu "jetçi" denilen araçlardan olabilirler, onlar genelde hızı önemsemezler sebze-meyve taşırlar ve bir an önce varacağı yere ulaşması gerekir.

    ----

    Nadiren harici yük alırım, hatta şunu söyleyeyim 2019 yılında bırakın harici yükü, boş dorse bile taşımadım :D

    Bu aralar araba gibi süresim geliyor tırı nedense.

    [​IMG]
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 25 Şubat 2019
    Eğinli ve Extreme bunu beğendi.
  3. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    benim daha önce açtığım bir konuda bunun tartışmasını çok yaptık bro ben 150'nin kalkmasını istediğim için burda konu açtım simülasyoncular diyoki reel'de zaten tırlar o kadar hızlı gidemez gücü yetmez diyor halbuki bilmiyorki o küçümsediği tırlar kapısındaki arabadan daha dayanıklı.
     
    iruneachteam ve ssv4x bunu beğendi.
  4. ssv4x

    ssv4x
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    932
    590
    185
    Mercedes
    Yanlış demiş o arkadaşlar o zaman, gerçek hayatta tırların yüksek hızla gitmesi hem riskli, hem takometre olayları, hem de bazı araçlarda limitör olduğu için gidemezler (90 km/h oluyor genelde, hatta oyundaki yeni kasa scaniaların interiorunda görebilirsiniz limited speed yazısını).

    Yoksa 730 beygir bir Scania'nın ya da 750 beygir bir Volvo'nun oyundaki hızlara erişebilmesi mümkün. (Motor, şanzıman, şasi, kabin vb. parçalar değişmediği sürece. Bunu dememin sebebi tırlar fabrika çıkışlı Scania Streamline kabinli, Mercedes Actros MP3 şasili, DAF Euro 6 şanzımanı ve Volvo FH16 motoruyla çıkmıyor. Ancak save editlemeden yapılan güçlendirmelerin gerçeğe yakın olduğunu söyleyebilirim.)
     
    BMW ci ve 38kayserili bunu beğendi.
  5. Eğinli

    Eğinli
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    60
    229
    191
    160
    MAN
    TruckersMP Profili
    Siz söylenileni yanlış anlamışsınız bal gibi o süratleri yaparlar,hatta daha fazlasını özellikle harfriyat kamyonları ve çimento mikserleri çok detaya girmeden yazacağım harfriyat kamyonları kaza yapsa bile (karşısındaki ensesi kalın biri olmazsa HABER BİLE OLMAZ çimento mikseri çabuk gitmek zorunda mikserde çimento kalırsa mikser çöp bu yüzden her türlü cezasını öder gider,Tırlara gelirsek çalışanların %90 şoför arabalar büyük lojistik firmalarının onlarda öyle bir disiplin varki (istisnalar elbette vardır) şoför vites değişimini hangi devirde yapacak o bile bellidir aksi durumda yakıt sarfiyatından uymadığın anlaşılır,araba senin olur nasıl istiyorsan öyle yapabilirsin ister sürat yap,ister yarış yap bedeli ödeyecek olan sen ama çalışıyor oldunmu çok fazla lafa gerek yok,kurallar ve kanunlar......
     
    BMW ci bunu beğendi.
  6. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    ben söyleneni yanlış anlamadım onlar gerçek tırların oyundaki gibi 170-180 vs gibi yapılan hızlara çıkamayacağını bunun scs'nin abartısı olduğunu ve tmp'nin 150 sınırının gerçekci olduğunu ayrıca 150 sınırının fazla olup bu sınırın 120-130 olması gerektiğini söylediler.
    Oyunda 90 km/h'de sabit kalma durumu mantıksız gerçek olanı özel görev aldığın zaman sürat yaparsan ve radara yakalanırsan polisin yüküne el koyması tırını bağlaması doğru olur, oyunda sıkıcı olan ve heyecan vermeyen bir durum bu bence, 150 sınırıda hiç hoş değil insanlar sonuçta oyunu gerçekte özgürce yapamadıklarını yapmak için oynarlar.
     
    iruneachteam ve Eğinli bunu beğendi.
  7. Eğinli

    Eğinli
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    60
    229
    191
    160
    MAN
    TruckersMP Profili
    İşte burada çok küçük bir ayrıntı var,Dediklerinde haklısın insanlar gerçekte yapamadıklarını OYUN'da yaparlar,Lakin konumuz SİMULASYON ben ve benim gibi düşünenler bu bir simulasyon olduğu için toplandık,oysa onlarca araba yarışı,arcade türü oyun var zaten onları tercih etmedik bu ufak ayrıntıyı gözden kaçırma ve unutma benim özgürlüğüm,senin özgürlük sınırlarına kadardır,bunu bozarsak sen veya ben anlaşamayız bu yüzden kurallar var.
     
    mito1172, Razor3214 ve BMW ci bunu beğendi.
  8. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    dostum tamam dediklerinde haklısın ancak SİMÜLASYON oyunu gerçeğe dayalı yapılmış bir oyundur ve gerçekte tırlar ile 170-185 gibi hızlara çıkılabilir hatta 200'e bile çıkılabilir otobanda tırın gücünü sonuna kadar oyunda kullanabilmek varken 150 sınırının getirilmesi ve 90 sınırının getirilmesi ve şehir içi sınırlandırılma getirilmesi hiç doğru değildi ve hala'da bu uygulamayı tmp yapıyor bundan dolayıda insanların özgür kullanmalarına engel oluyor gerçekciliği ve simülasyonculuğu asıl mahveden budur. Elbette kural olmalı ancak kural insanların özgürlüklerini sınırlamamalı.
     
    iruneachteam bunu beğendi.
  9. Eğinli

    Eğinli
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    60
    229
    191
    160
    MAN
    TruckersMP Profili
    Bu konu hakkında son yazım,peki simulasyonu gereği gibi oynayan adamın özgürlüğünü ne yapacağız hadi sen özgürsün 200 km yap bende 70 km hızla 2500km yol geleyim yükü teslim etmeye 100km kalmış bu adamın günahı ne,bunun özgürlüğünü ne yapacağız kimseye zarar vermiyorsan git 1000 km sürat yap,ama ne yapayım kaza diyorsan KURALLARA UY, sadece size özel özgürlük yok.
     
  10. Challenger (06)

    Challenger (06)
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    24
    710
    420
    170
    Volvo
    ben kaza konusunda özgürlükten bahsetmiyorum, kaza yapmak isteyen 5 km/h ilede kaza yapar, ben simülasyonculuğun asıl olması gereken gerçekciliği sağlamasını söylüyorum. Gerçekte nasıl tırlar yüksek hızlara çıkabiliyorsa tmp'de bunu sağlaması gerekir. Tmp'nin hız sınırı getirerek kazaları engellemesi mümkün değil! oyunun asıl orjinal sürümüne aykırı hareket edip sonra ''biz simülasyoncuyuz moruq'' diyenler bizim gibi sürüş refleksi güzel olan sürat yapmaktan zevk alanların özgürlüğünü kısıtladığı için tepkim bunadır.
     
    iruneachteam bunu beğendi.