1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Ets2'de yada forumda modluk

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve B A T U tarafından 24 Ocak 2019 başlatılmıştır.

  1. B A T U

    B A T U
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    52
    28
    65
    Scania
    TruckersMP Profili
    Ets 2 de Veya Bu Siteden Mod Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir ?
     
  2. Yasin 53

    Yasin 53
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    1.038
    2.664
    230
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Tmp bilemem ama bu forumda gerekli olduğu zaman alımlar açılıyor o zaman başvuru yapabilirsin :)
     
  3. BASHKOOV

    BASHKOOV
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    31
    642
    916
    210
    Volvo
    TruckersMP Profili
  4. TheKingTR

    TheKingTR
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    26
    3.438
    6.355
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    hoca33 2 ve UBerk bunu beğendi.
  5. eyp1727

    eyp1727
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    25
    1.258
    744
    185
    DAF
    TruckersMP Profili
    bekleyin bir 3 4 sene daha olursunuz :D
     
  6. UBerk

    UBerk
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    1.097
    785
    200
    TruckersMP'de alımlar açılıyor bazen.
     
  7. ssv4x

    ssv4x
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    932
    590
    185
    Mercedes
    Oyun adminliği için alımlar açılıyor bazen. Arada sırada TruckersMP sitesinden kontrol edebilirsiniz.

    Bu forumda nasıl olurum demişsiniz, (Bu cümlem genel olarak forumları kapsar, birçok küçük veya büyük forum sitelerinde bulundum, 1 yıl boyunca bölüm yöneticiliği 1 yıl da da genel yöneticilik yaptım ve gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Yalnızca kendi adıma konuşuyorum.) şu an alımlar bu forum için kapalı fakat açık olsa dahi hiçbir emeği bulunmayan kullanıcılar başvursa bile hiçbir forum sahibi yahut yönetim ekibi forumla ilgilenmeyen birisini ekibine almaz, çünkü o kullanıcının ileriye dönük bir içerik sağlayabileceği garanti edilemez.

    Ve fark ettiyseniz, en küçük forum sitesinde dahi alım yapılırken yaş şartı aranır. Bunun sebebini az çok tahmmin edebiliyorsunuz, hiç kimse kendisine ait forumda olgun olmayan bir insan istemez, bırakın yönetim ekibini üyelerin dahi saçma sapan davranışlarda bulunmasını istemez. Ayrıca bu olgunluk ise genellikle yaşla gelen şeydir. 15 yaşınızdaki haliniz ile 20 yaşınızdaki haliniz kesinlikle ama kesinlikle aynı olmaz. Yönetimde olgunluk yoksa o forumun düzeni nasıl olacak? Şöyle düşünün bu forumda bir admin mesaj atıyor (ciddi olarak) "böyle olmaz zaa xd xd". Ne düşünürdünüz şahsen? Genellikle de yaşı küçük arkadaşların kullandığı repliklerdir bunlar. Tamam benim de yaşım çok büyük değil ama görevli olduğum sitede yönetici aramaları yapıldığında yaşça büyük insanların genellikle tercih edildiğini gördüm. 35 yaşındaki adamın konuşma biçimi ile 15 yaşındaki adamın ciddiyeti bir olamaz, yaşın getirdiği şeyler bunlar genellikle. 15 yaşında gördüğüm çoğu insan ana bacı herkesin değerlerine saydırıyor (gerekli/gereksiz fark etmeksizin.) fakat yaşça büyük hiç kimsede böyle bir durumla karşılaşmadım.

    Aktiflik şartı aranır mesela, bakın size cidden abartmıyorum, forumda aktiflik süresi sayacı vardı, ve yönetim ekibinin hepsinin toplam aktiflik sürelerine baktım, ve benim aktiflik sürem cidden hepsinden fazla idi :). O sitenin de -o zamanlar- ortamı muhteşemdi, insanın girdikçe giresi geliyordu o sebeple sabah kalktığım gibi siteye girer 9-10 saat aralıksız takılır geri çıkardım. Neyse konuya geri dönelim, eğer bir forumda aktif iseniz, muhakkak ilgili forumun yöneticileri sizin aktifliğinizi fark edeceklerdir. Eğer olur da admin ekibi yönetici alımı yaparlarsa, sizin seçilme şansınız çok daha fazla olur.

    Bir kullanıcının hiçbir şekilde ban vb. cezalar almamış olmasını ister, eğer forum kurallarına uymayan bir kimse, nasıl olur da başkalarının uymasını sağlayabilecek ya da o kurallara göre forum düzenini sağlayabilecek? Mesela onca sitede bulundum ama ömrüm boyunca (buna oyunlar vb. de dahil, mesela bilen bilir banların havada uçuştuğu ETS2MP'de dahi banım yok.) 1 defa ban cezası aldım, o sitenin de zaten içinde anlaşmazlık çıkmıştı arada kaynamıştım ben de. Üstelemedim, gireceğim başka forum mu yok :D

    Düzgün dil kullanımı da çok önemlidir, Türkçe'yi güzel bir biçimde kullanabilmelidir, dil kullanımın yanında kişinin davranışları da önemlidir. Öyle her zaman resmi tavırlar takınmamalıdır, üyelerle belirli bir mesafede güzelce sohbet edebilmelidir, "Ben adminim hepiniz bana itaat edeceksiniz." gibi yaklaşımlarda bulunmamalıdır. Forum yönetiminin gözüne girdiği kadar üyelerin de sevdiği birisi olmalıdır mesela. Bir sıkıntısı, isteği yahut önerisi olan bir kimse çekinmeden mesaj atabilmelidir. Fakat gerektiğinde ciddiyeti de sağlaması gerekir. Daha önce görev yapmış ya da halen görev yapan bir kimse okuyorsa bunu çok iyi anlayacaktır zaten.

    Tabi ki siteye özgü kurallar (Örneğin TruckersMP için İngilizce bilme şartı gibi) olabilir, onların da geçerli bir sebebi vardır muhakkak.

    Not: Yaşı küçük kardeşlerim lütfen alınmayın, yanlış bir dil kullanmış olabilirim, ama gerçek maalesef ki bu. Özür diliyorum hepinizden, dediğim gibi her site sahibi bir olgunluk ister fakat bu olgunluk ise yaşça büyük kişilerde bulunmaktadır genellikle.

    Not 2: Yanlış anlaşılmaları önlemek için söylüyorum, sadece kendi adıma ve kendi tecrübelerime dayanarak konuştum. Hiçbir forum sitesi adına konuşmadım, bu yazdıklarımın hiçbir forum sitesiyle asla ve asla bağlantısı yoktur. Sadece genel anlamda nasıl olduğunu anlatmaya çalıştım, umarım yanlış anlaşılmadım. Anladıysanız da canınız sağolsun, yapabileceğim bir şey yok.

    Aklınıza takılan herhangi bir durum olursa çekinmeden sorabilirsiniz, okuduysanız okuduğunuz için teşekkür ederim.
     
    Nemesis306, Ege1903, hoca33 2 ve 7 kişi daha bunu beğendi.
  8. Oguzmedia

    Oguzmedia
    Yönetici Owner
    Plaka

    806
    3.098
    300
    Scania
    TruckersMP Profili
    Yazıyı cidden siz yazdıysanız ayağa kalkıp alkışlıyorum bu nedir böyle :D İzninizle yazıyı ana konu haline getirip rehber olarak açmak istiyorum :H
     
  9. BurakAKSAKAL

    BurakAKSAKAL
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    388
    1.910
    300
    TruckersMP Profili
    amcaoğlu nabtın yaa. Ellerine diline koluna sağlık. <3
     
    ssv4x ve 38kayserili bunu beğendi.
  10. BolbieZ

    BolbieZ
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    597
    747
    250
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Bravo ;)
     
    BeratALTIN ve ssv4x bunu beğendi.