1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Merak ettiğim bir konu

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve Walker tarafından 11 Aralık 2018 başlatılmıştır.

  1. Walker

    Walker
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    682
    124
    150
    Iveco
    TruckersMP Profili
    Dostlar, bildiğiniz üzere telefonların yeni serisi , modelleri çıkmakta ve aldıktan sonra Dil ayarlarında Türkçe seçeneği mevcut. Ancak birçok oyunu alırken neden Türkçe dil seçeneği mevcut değil ? İkiside Türkiye sınırları içerisinde satışa sunulmuyor mu ? İkiside belli bir fiyatta satışa çıkarılıyor?
    Mesela bütün telefon markalarındaki modellerinde Türkçe dil seçeneği mevcut. Ancak Gta san andreas , Formula 1 2015 gibi oyunlarda Türkçe dil seçeneği mevcut değil. Niye ?
     
  2. BASHKOOV

    BASHKOOV
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    31
    642
    916
    210
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Benim şahsi düşüncem; arz talep meselesi. Büyük oyun firmaları yeni oyun çıkartırken eski oyunlarının Türkiye'deki satış rakamlarının düşük olması sebebiyle yeni oyunlarına Türkçe dil seçeneği eklemiyor maalesef. Yani biz, oyuncular, torrentten ne kadar çok uzaklaşırsak, kendi dilimizde oynadığımız oyunların sayısı artacak.

    Yeni çıkan telefonların Türkiye'de satış rakamları, nüfusumuzun 80 küsür milyona ulaşması sebebiyle çok çok yüksek durumda.
     
    Kalpar ve BMW ci bunu beğendi.
  3. Leno'X

    Leno'X
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    1.421
    2.716
    200
    TruckersMP Profili
    Bu yapımcılara sormak lazım neden Türkçe yapmıyorlar?
     
  4. Razor3214

    Razor3214
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    34
    2.456
    3.065
    220
    Scania
    TruckersMP Profili
    Şöyle, bunu iki şekilde yapabilir:

    1) Türkçe menü, altyazı vs.
    2) Türkçe seslendirme, menü, altyazı vs.

    2. için söyleyim, bunu her karaktere ayrı seslendirme ile yaparsan, Türkçe karakter desteği falan da verirsen, çoğu firmada Türk çalışan olmadığından bunları dışarıdan temin etmen lazım, kısaca para lazım.

    1. için, yine para lazım, profesyonel şirketler için. Amatörlere yaptırabilirsin (yaptırma olmasa da GTA Vice City çevirisini hatırlarsınız), ancak birebir sadık kalmayacaktır. Kalsa bile, bunu kontrol edecek bir ekip daha gerekli. Çünkü çoğu oyun binlerce cümleden oluşuyor. Vakit harcayacaktır. Fakat çoğu oyunda İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca ve Çince gibi dil destekleri görürsünüz. Hemen her firmada bu dilleri bilen bulmak mümkün. Ha olmadı, bu işe odaklı profesyonel şirketler var. Bizde yapan var mı hiç duymadım.

    İkisinin ortak noktası pazar. Kaç Türk var oyun oynayan? 10 milyon? 20 milyon? Hadi 20 diyelim, peki bunların kaçı para verip oyun alıyor? 3 milyon? Peki bunların kaçı 150 lira gibi bir rakamı gözünü kırpmadan öder? Ben bir oyuna 150 lira vermem, kaldı ki çoğu oyun ilk çıktığında 300 liralarda gezer. Döviz kuru bu hale getiriyor zaten.

    Son hesapta, tahminen her oyuna para veren/verebilen adam sayısı taş çatlasın 500 bin civarı. Peki bu adamlar bu oyunların tamamını alıyor mu? İşe zevk/tercih meselesi girdi, oldu mu 200 bin.

    Hangi firma 200 bin oyun satmak için para harcayıp Türkçe oyun hazırlar?

    Scs hazırladı diyor olabilirsiniz, fakat onların yaptığı şu: Biz otobüs, tır sürmeye meraklanan kişileriz. Çoğu eski ETS2 oyuncusu, ETS1 oynayıp almıştır bunu.

    Donanımların sürekli değiştirilmesi, bunun için de artan döviz kuruyla çoğu Türk oyuncunun yeni oyunları sisteminin kaldırmadığını yazmayı unuttum.

    Çok uzun yazdın özet geç: Orjinal oyun alan kaç tane Türk var da bütün popüler oyunlar Türkçe olsun? Bir oyun çıktı mı adam "aaaa game crack" yazıyor, "aaaa game steam" vs yazmıyor. Özetime sinirlenecek adamın yukarıdaki uzun yazımı okumasını tavsiye ederim.
     
  5. Spyy

    Spyy
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    22
    73
    25
    65
    Scania
    TruckersMP Profili
    oyun yapimcisiyla cok alakasi yok ben telefon programistiyim bir cok telefonun icin turkce dil olsada bil telefonlarin icindeki program sistemi global degil o yuzden bazi telefonlar bazi oyunlari turk dilinde ve ya diger dillerde desteklemiyor
    Gordugunuz gibi tum oyunlar rus ve english dili destekliyor nedeniyse her sistemin icinde global rus dili ve english dili oldugu icin yani bu demekdirki tum istemlerin icin her uyumlu rus ve turk dili vardir
     
  6. Walker

    Walker
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    682
    124
    150
    Iveco
    TruckersMP Profili
    Hocam , tamam bu kadar az kişi aldığından Türkçe yapmıyorlar. O zaman neden Türkiye'de satışa sunuluyor ? Madem oyunu alan yok. Madem kar elde etmeyip arttırıyorsun üstüne üstlük Türkçe dil seçeneği bile yapmıyorsun . O zaman neden oyunu Türkiye'ye getiriyorsun ? Garip değil mi ? Amacım karşıt görüşlü olmak değil uzun zamandır düşünüyorum bu konuyu. Oyunların Arapça dilleri bile var ve Türkçe dil olmaması garip oluyor :(
     
  7. HellorD

    HellorD
    Medya Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    24
    1.851
    5.180
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    Ama türkçe dil desteği olsa daha fazla satış olur yani tahminimce.
     
  8. Kalpar

    Kalpar
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    18
    384
    219
    160
    Scania
    TruckersMP Profili
    @Walker neden sunulmasın ki ? Az satılsada çok satılsada firmaya katkısı var,zararı yok.Ama Türkçe dil desteği demek para vermek demek.Eğer firma dil desteğine vereceği parayı Türkiye'de geri alamıyorsa dil desteği getirmez.
     
    Razor3214 ve BASHKOOV bunu beğendi.
  9. BASHKOOV

    BASHKOOV
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    31
    642
    916
    210
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Buna vereceğim cevabın aynısını @Kalpar vermiş, tamamiyle katılıyorum.
     
    Kalpar bunu beğendi.
  10. Razor3214

    Razor3214
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi

    34
    2.456
    3.065
    220
    Scania
    TruckersMP Profili
    Türkiye'ye çoğu zaman kendileri doğrudan getirmiyor. İthalatçı firmalar getiriyor. Oyunun yapılmışını satmak ile oyuna bir şeyler daha ekleyip satmak arasında fark var. Adam zaten çok satan dilleri eklemiş. Türkiye'de de alan adam almış. Onun hedef kitlesi farklı. Ancak oyuna doğrudan Türkçe eklerse, bu Türk pazarından para beklediğinin işaretidir.

    Bence de. Ben de şurada onu anlatmaya çalıştım.