1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Genel Erasmus Hareketliliği

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve corbanez tarafından 16 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. corbanez

    corbanez
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    1.292
    1.905
    200
    Renault
    TruckersMP Profili
    Arkadaşlar herkese merhaba..

    Aranızda daha önce erasmus ile öğrenim/staj faaliyetlerinden yararlanan var mı? Bu konu altına, giden veya orada olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer..

    Kalacak yer, ders uyuşmazlığı durumu, okulların eğitimi, hibe yeterliliği vs.. hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
     
    Son düzenleme: 16 Ocak 2015
  2. Nergal

    Nergal
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    32
    24
    2
    65
    Scania
    TruckersMP Profili
    Ben daha önce yararlanmadım ancak kuzenim gitti polonyaya 6 ay eğitim aldı geldi ders uyuşmazlığı konusunda sıkıntı yaşamadı kalacak yer konusunda da yurtta kalmıştı ve sorun olmamıştı hatta önümüzdeki şubat ayında tekrardan gidecek yine kazandı erasmus sınavını 6 ay daha kalıcak yine polonyada eğitim olayında da sunum hazırlattıklarını söyledi ayrıca sınav konusunda sıkıntı olmuyormuş 1 sınava 4 defa girmiş sınavı kaçırınca tekrar yapıyorlarmış öyle söyledi ancak hibe konusunda polonya ucuz olmasına rağmen yeterli olmamıştı sanırım bizimki biraz gezmiş ondan :)
     
    corbanez27 bunu beğendi.
  3. 61Furkan61

    61Furkan61
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    283
    268
    165
    MAN
    TruckersMP Profili
    avrupa ulkeleri iyi olur senin icin ama amerikada yapma bence erasmus isini senin acindan zor olur benim icin problem olmazda cunku orali oldugum icin bildigim bir yer zaten sende bence eger almanyada tanidiklarin varsa onlarin yanina git erasmusa benim almanyada vardi akrabalarim ama ben erasmusu istemedim amerikada okumaya devam etmek istemistim ama sen b durumu degerlendir :)
     
  4. corbanez

    corbanez
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    1.292
    1.905
    200
    Renault
    TruckersMP Profili
    yok ben şunu anlamıyorum; bir ülkede anadil dışında yabancı bir dil ile eğitim veren bir okul nasıl daha kolay olabilir? giden öğrenciler ile görüşme fırsatım olmadı şimdiye dek ancak temsilcilerin hepsi "orası daha kolay, gidenlerin çoğu AA ile dönüyor(elk-müh için polonya'da)" diye söylüyorlar anlam veremiyorum..
     
  5. 61Furkan61

    61Furkan61
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    283
    268
    165
    MAN
    TruckersMP Profili
    cunku turkiyedeki gibi egitim sstemi cokmus durumda degil turkiyedekileri gordum cok berbat bir egitim sistemi arti puanlama cok yanlis turkiyede ama avrupa ulkelerinde oyle degil mesela cunku orda odevler tek sefer veriliyor ve cok yuksek puanlar arasinda puanlama yapiliyorapman gereken tek sey orada odevler sinavlar cok rahat geciyor ve dusuk alsan bile sinavdan yaptigin odev iyise puanin otomatik odev puani geciyor not ortalamana
     
    corbanez27 bunu beğendi.
  6. Sergen61

    Sergen61
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    27
    112
    47
    120
    Scania
    TruckersMP Profili
    Ben şahsen yararlandım Almanya'nın başkenti Berlin'e 3 haftalık bir ziyaret düzenledik sadece 8 günlük tercüman eşliğinde ilgili olduğumuz dalla sorumlu bir eğitim kurumunda ders gördük uygulama yaptın tercümanımız vardı ama olmasa da şirketin sahibi Türk idi herhangi bir zorluk çekmedik eğer fırsat eline geçerse gitmeni kesinlikle tavsiye ederim. Hibe konusunda ise devlet belirli bir miktar para veriyor kişisel ihtiyaçları yine kendi cebimizden karşılıyoruz .
     
    corbanez27 bunu beğendi.