1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Bilgi Ping Sorunları ve Çözümü

Konusu 'Yardım / Destek' forumundadır ve FIXTOREAL tarafından 4 Nisan 2016 başlatılmıştır.

  1. FIXTOREAL

    FIXTOREAL
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    26
    66
    27
    65
    Scania
    TruckersMP Profili
    Herkese merhaba tırcılar, öncelikle şunu belirteyim ki konu ''SkySea'' nickli bir forum kullanıcısından alıntı yapılmıştır ve Ping-MS sorunu yaşayanların kurtuluş yoludur.
    Gelin bu kurtuluş yolculuğuna beraber başlayalım;


    1) Başlat > Çalıştır'ı açın ve regedit yazıp enterlıyoruz.
    [​IMG]

    2) Soldaki menüden şu bölümü buluyoruz:
    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services/Tcpip/Parameters/Interfaces
    [​IMG]

    3) Bir üstteki adımda Interfaces’e tıklamış olduğumuzdan emin olup sağ taraftaki boş alana dönüyoruz. Yandaki alana sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32 bit) Değerini seçiyoruz. Yeni oluşan satıra TCPNoDelay ismini veriyoruz. Daha sonra bu değeri çift tıklayarak değerini 1 (sağdan Ondalık seçili olsun) yapıyoruz. Aynı şekilde yeni bir DWORD oluşturup, bunadaTCPAckFrequency ismini ve 1 (sağdan Onaltılık seçili olsun) değerini veriyoruz.
    [​IMG]

    4) Soldaki menüden HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/MSMQ bölümüne geliyoruz. Yan tarafdaki boş alana sağ tıklayıp Yeni > DWORD (32) Değeri oluşturuyoruz ve buna da TCPNoDelay ismini verip değerini 1 (sağdan Ondalık seçili olsun) yapıyoruz.
    [​IMG]

    Geri bildirim olarak verimli sonuç almazsanız DWORD(64) formatını denemenizi öneririz.

    Not: Genel bir konu olarak açıldığından format farklılıkları yaratabilir ve fark yaratmayabilir, bu gibi durumlarda sisteminizi geri yükleme yapmanız tavsiye edilir.

    Ayrıca;
    FPS sorunu yaşıyorsanız veya FPS artışı istiyorsanız Dual Core Optimizer veya Razer Cortex Booster'ı denemenizde fayda görüyoruz.

    İyi forumlar dilerim :)
     
    Son düzenleme: 4 Nisan 2016
  2. -AZE- sarxan

    -AZE- sarxan
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    30
    64
    11
    90
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Selam kardesler. Deneyen oldu mu bunu ?
     
    FIXTOREAL bunu beğendi.
  3. 4Kerem

    4Kerem
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    26
    86
    21
    65
    Volvo
    TruckersMP Profili
    Sadece ets2 için mi mesela cs de işe yararmı?
     
    FIXTOREAL bunu beğendi.
  4. MertOguz

    MertOguz
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    Bu tarz yöntemleri denemediğim için ne derece etkilidir bilemeyeceğim. Ancak ping'i düşürmek veya FPS'i yükseltmek için değişik yöntemler, yazılımlar bir yere kadar etkisini gösterebiliyor. Düşük ping için en önemli unsur fiber kullanmaktır. Sunucu ile istemci arasındaki en düşük gecikme fiber bağlantıda görülür. ADSL bile olsa kaliteli bir internet bağlantısı bulunmuyorsa bu yöntemler pek de işe yaramayacaktır.
    FPS için temel şart bilgisayarın donanımının iyi olmasıdır. FPS yükseltici(?) yazılımlar genellikle oyunların grafik ayarlarını düşürerek FPS'i yükseltmeye çalışıyorlar. Zaten bunu siz de yapabilirsiniz. Donanımı değiştirmeden FPS arttırmanın diğer bir yolu, ekran kartı ve işlemciye overclock(hız aşırtma) yapmak.
     
    FIXTOREAL ve TigerVolt bunu beğendi.
  5. FIXTOREAL

    FIXTOREAL
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    26
    66
    27
    65
    Scania
    TruckersMP Profili
    Merhaba akyuz71 kardeşim, Counter Strike serisinin hangi oyunu olduğunu belirtseydin daha iyi olurdu fakat bir çok oyuncudan Counter Strike : Global Offensive oyunun da işe yaramadığı geri bildirimi alındığı gibi bazı oyuncular işe yaradığını belirtti.


    Merhaba MertOguz, ADSL kullanımı hakkında size hak veriyorum ayrıca Hız Aşırtma'da da haklı olabilirsiniz fakat FPS Booster programlarının izlediği yol hakkında yanlış bilgiye sahipsiniz; Booster adını verdiğimiz ''Güçlendirici'' programların ayarlarınız ile oynamak gibi bir yetkisi yoktur. İzledikleri yol arka plan da çalışan ve RAM sarfiyatına etki eden ''gereksiz'' programları kapatarak güçlendirmek için kullandığınız oyunu veya programı en ön plana taşımaktır.
     
    Son düzenleme: 4 Nisan 2016
    Soner Tukenmez ve Apequitas bunu beğendi.
  6. DayleFusion_TR

    DayleFusion_TR
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    25
    184
    65
    100
    DAF
    TruckersMP Profili
    Arkadaşlar bütün online oyunlarda işe yarıyor.
     
    FIXTOREAL bunu beğendi.
  7. Apequitas

    Apequitas
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    36
    377
    488
    220
    MAN
    TruckersMP Profili
    Merhaba MertOguz, ADSL kullanımı hakkında size hak veriyorum ayrıca Hız Aşırtma'da da haklı olabilirsiniz fakat FPS Booster programlarının izlediği yol hakkında yanlış bilgiye sahipsiniz; Booster adını verdiğimiz ''Güçlendirici'' programların ayarlarınız ile oynamak gibi bir yetkisi yoktur. İzledikleri yol arka plan da çalışan ve RAM sarfiyatına etki eden ''gereksiz'' programları kapatarak güçlendirmek için kullandığınız oyunu veya programı en ön plana taşımaktır.[/QUOTE]

    Bunun içinde pc nin bir ton ıvır zıvırla dolu olması lazım elbette. taze bir makinanın bu tip boostlerlarla performansının artmasını beklememek lazım. booster kullanmak yerine format atıp temiz kurulum yapmak en sağlamıdır.
     
    KadirhaNÖzer, FIXTOREAL ve MertOguz bunu beğendi.
  8. FIXTOREAL

    FIXTOREAL
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    26
    66
    27
    65
    Scania
    TruckersMP Profili
    Bunun içinde pc nin bir ton ıvır zıvırla dolu olması lazım elbette. taze bir makinanın bu tip boostlerlarla performansının artmasını beklememek lazım. booster kullanmak yerine format atıp temiz kurulum yapmak en sağlamıdır.[/QUOTE]

    Merhaba Apequitas abim, her ne kadar taze bir sistem kullansanız da gereksiz yere RAM sömüren temel programlar var olabilir (üründen ürüne değişir), bundan etkilenip 5-10 FPS farkı isteyen kullanıcılar bu tür programlar ile o an kullandığı program/oyunu ön plana çıkartmak isteyebilir. İyi bir donanıma sahip kullanıcılar aldıkları FPS'lerden memnun iseler bu tür programlara zaten gerek duymazlar.
     
  9. MertOguz

    MertOguz
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    FPS'e etki eden en önemli unsurlar: önem sırasına göre önce ekran kartı, ardından işlemci, son olarak RAM'dir. Anakart ve HDD gibi çok düşük etkiye sahip bileşenler genellikle sıralamaya dahil edilmez.
    Önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu programları daha önce hiç kullanmadım, ama arkaplandaki gereksiz yazılımları kapattığını belirtmişsin. Sağlıklı bir bilgisayarın arkaplanında, -antivirüs hariç- işlemciyi ve RAM'i olağanüstü şekilde meşgul edecek bir yazılım yoktur. Oyundan hariç herhangi bir görsel işlem açık değilse, zaten ekran kartı da kullanımda değildir. Yani FPS mevzusu yine ekran kartının gücüne göre değişiklik gösterir. Örneğin AMD R5 220 veya NVIDIA GT920M ekran kartları ile oyun oynamak intihar sebebidir. Booster kullanıp da bu kartlardan 30-40 FPS beklemek saçmalık olur. :)
     
    FIXTOREAL bunu beğendi.
  10. DayleFusion_TR

    DayleFusion_TR
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    25
    184
    65
    100
    DAF
    TruckersMP Profili
    Ben 840m ile oyunu zor oynuyorum.
     
    FIXTOREAL bunu beğendi.