1. Merhaba Ziyaretçi,
    Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz konvoylara katılmak istemez misin? Ayrıntılar İçin Tıkla!
  2. Merhaba Ziyaretçi !
    World Of Trucks Multiplayer Türkiye sitesine katılmak için buradan kayıt olabilirsiniz.
  3. Merhaba Ziyaretçi,
    discord.wotmp.com adresinden discord sunucumuza giriş yapabilirsiniz.
  4. Merhaba Ziyaretçi,
    Steam grubumuza katılıp, yapılan etkinliklerden ilk haberdar olma şansını yakala!

Teknoloji GT 1030 Alsam Nasıl Olur?

Konusu 'Teknoloji / Diğer Oyunlar' forumundadır ve TheKingTR tarafından 12 Ekim 2017 başlatılmıştır.

  1. MertOguz

    MertOguz
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    Yüksek performans beklentin yoksa alınabilir. Şu an kullandığın ekran kartına göre muhakkak daha fazla FPS alırsın. GTA V'i de açmasına açar. Ancak GT 1030, NVIDIA'nın giriş seviyesi ekran kartlarından biridir ve yüksek performans beklemek hata olur.

    Bütçen hakkında bilgi vermemişsin, ama mümkünse bütçeni artırıp daha iyi bir ekran kartı almanı tavsiye ederim. Intel Core i3-4160 işlemcin AMD RX470, RX560, NVIDIA GTX960, GTX970 veya GTX1050 Ti ekran kartlarıyla beraber çalışabilecek düzeyde. Ayrıca 4 GB RAM daha ekleyip 8 GB'a tamamlarsan iyi olur.

    Ekran kartı satın alacağın zaman PSU(güç kaynağı)'ya dikkat etmekte fayda var.
     
    TheKingTR bunu beğendi.
  2. BerkaYYY

    BerkaYYY
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    657
    781
    220
    Scania
    TruckersMP Profili
    Sen etsyi 1280x1024 oynayarak hata yapıyorsun çek 1366x768’e en azından fps bakımından fark olur.
     
  3. arinc

    arinc
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    28
    392
    80
    120
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    Şahsen gt1030 kullanıyorum işlemcim intel celeron 2.70 ghz çift çekirdek 4gb ddr3 ramim var gt1030 u almadan önce düşük ayarlarda 15 fps alırken ekran kartından sonra yani şuan orta kalabalıktaki yerlerde sweetfx modu açık 30 35 fps alıyorum ve oyun en yüksek ayarlarda 300 ölçekleme
     
    TheKingTR bunu beğendi.
  4. TheKingTR

    TheKingTR
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    26
    3.438
    6.355
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    Bu konudan sonra gt'den soğdum valla ne yalan söyleyeyim biraz araştırma yaptım eğer sorun çıkmazsa taksitli almayı düşünüyorum ve gtx serisi olarak en cazip bunu bulabildim sence nasıl? Sorun çıkartırmı?
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-...ing-gddr5-128bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

    Bide bu ekran kartları direk takıp çalıştırılabiliyormu yoksa ekstradan driver vs. Yüklemek gerekiyormu?

    Bide son olarak bende bulunan ram ddr3 ek olrak üstüne 4 gb daha ddr3 ram eklersem aynı marka olmak zorundamı yoksa yine herhangi bir aynı veya yakın özellikte farklı başka bir marka ddr3 ramı ekleyebilirmiyim? Ve her kasada ekstra ram için yer oluyormu benim kasayı daha hiç açmadım :D çok fazla soru sormamın nedeni bu işlerden hiç anlamıyorum :(
     
  5. arinc

    arinc
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    28
    392
    80
    120
    Mercedes
    TruckersMP Profili
    1.si evet driver indirio kurman lazım kendi sitesinden kolayca bulup halledebilirsin
    2. Ramin aynısınıda taksan farklısınıda taksan çakışma yapabilir o yüzden kendi ramini sat çift set al hani bir pakette 2 tane oluyorya onlarda ben daha çakışma yaşayanını görmedim normal de en az 2 ram yeri olur ama senin şuanki ramın mesela 4 gb ama iki gb iki gb onu kasayı açıp bi bakman lazım
     
  6. TheKingTR

    TheKingTR
    Özel Üye Kayıtlı Kullanıcı ETS2 ve ATS Sahibi
    Plaka

    26
    3.438
    6.355
    250
    Scania
    TruckersMP Profili
    Bana bişe sat deme hocam hiç beceremem o işleri :D ama dediğin gibi alamam çünkü 300 den aşa yok bu yüzden aşar beni
     
  7. MertOguz

    MertOguz
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi

    1.007
    675
    230
    TruckersMP Profili
    NVIDIA GTX1050 güzel ve tercih edilen bir ekran kartıdır, bir sorun çıkmaz. Bütçen el veriyorsa GTX1050 Ti 4 GB tercih et. Çünkü 2 GB video belleği artık yetmiyor. Yüksek seviye grafikli oyunlar oynadığın zaman en az 3 GB video bellek istiyor.

    Ekran kartını PCI Express x16 slotuna takıyorsun, PSU'dan gelen güç bağlantılarını takıyorsun ve çalışmaya başlıyor. Montajı oldukça kolay. Eğer BIOS'tan paylaşımlı ekran kartı ayarlanmışsa, onu devre dışı bırakmak gerekir. Ekran kartı sürücüsünü zaten yüklemek zorundasın. Sen yüklemesen bile Windows Update otomatik olarak bulup yükleyecektir. Ekran kartının günümüz teknolojisine yazılımsal açıdan ayak uydurması için güncel tutmak şart.

    Bilgisayarını araştırdığım kadarıyla, tek slot 4 GB DDR3 RAM bulunuyor ve büyük ihtimalle anakartta iki adet RAM slotu var. Anakartın DDR3 RAM destekliyor, sakın yanlışlıkla DDR4 satın alma. Mevcut RAM'in yanına 4 GB daha ekleyerek 8 GB'a ulaşabilirsin. Fakat internetteki bilgiler yanlışsa ve kasanda 2x2 GB, yani iki tane 2 GB'lık RAM varsa kullanışlı olmaz. Yeni alacağın 4 GB + eski 2 GB RAM ile birlikte toplamda 6 GB RAM anca elde edersin. Tek slot 2 GB RAM de boşta kalır. O hâlde eski RAM'lerini satıp iki tane 4 GB'lık RAM alman gerekir.

    RAM'ler aynı marka olmak zorunda değil, fakat ayrıntılarına dikkat edilmeli. Örneğin şu anki RAM'in 1600 MHz frekansta çalışıyor ve CL9 gecikmeye sahipse, yeni alacağın RAM'in de aynı değerlere sahip olmasına özen göstermelisin. Hatta en sağlıklısı aynı marka, model ve hatta aynı seri numarasından olmalı. Kit şeklinde satılan RAM'ler bu açıdan oldukça iyidir, hem de ucuza gelebilir. İşlemcin 1333 ve 1600 MHz frekanslardaki RAM'leri destekliyor. Şu an bilgisayarında bulunan RAM'in kaç MHz olduğunu öğrenemedim. En fazla 1600 MHz RAM satın almalısın, 1866 veya üstü frekanstaki RAM'ler israf olur.

    Eğer yeni aldığın RAM, 2133 MHz ve CL8 olsa bile -düşük CL(gecikme değeri) her zaman iyidir- tam performans alamazsın. Düşük hızdaki RAM'e uyum sağlanması açısından, anakart yeni alacağın RAM'i de düşük olanın hızında çalıştırmak zorunda kalır. Çalıştıracağı da her zaman kesin değildir. Bazı durumlarda uyumsuzluklar ve mavi ekran sorunlarıyla karşılaşma ihtimali vardır.

    Daha önce hiç kasa açmadığını belirtmişsin. Çevrenden güveneceğin, bilen birisine danışman iyi olur. Bu işlemleri çıplak elle yaparsan statik elektrik donanımlara zarar verebiliyor. Şahsen eski anakartım çöp olmuştu. Önce vücudundaki elektriği boşaltman gerekiyor. Bilgisayarcılar antistatik bileklik kullanıyorlar.
     
    TheKingTR ve DesertEagle26 bunu beğendi.
  8. UzmanCavus

    UzmanCavus
    Kayıtlı Kullanıcı ETS2 Sahibi
    Plaka

    371
    323
    230
    Scania
    TruckersMP Profili
    @TheKingTR eğer 300tl bütçen varsa 50 100 daha katip 2. El temiz gtx 750ti vs bulabilirsin.